Oct 11, 2012

Entertain me - ask me anything.....

OK....so as you probably know, I'm bored at home, waiting for our baby to finally join us...and so, I'm throwing this out there again - my Formspring.
Ask me anything...anonymously or not.....either way, I'll do my best to answer you.

http://www.formspring.me/anderssonlinda/questions

xox

2 comments:

  1. Pratar ni engelska hemma? Vilket är Chris modersmål? Hur bra är du på det? Hur bra är han på svenska? Satsar ni på ett flerspråkigt barn? (Du talar svenska, han tyska? och ni engelska med varann?, till exempel).

    Haha, många frågor i en, men det är så fascinerande med språk, och en sån gåva om man kan ge sitt barn flerspråkighet från start. Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. =))))

      Vi pratar i princip alltid engelska men blandar hejvilt ibland ocksa....vi kastar in lite svenska och tyska ord har och dar....och ibland nagra franska ord ocksa. Kanner att det borjar bli lite farligt for mig nu efter 4.5 ar har. Jag pratar ju i princip aldrig svenska och kanner att jag tappat lite. Mast ibland googla ord for att kolla hur de stavas (!!) och sager jatte lustiga svengelska ord och meningar ibland. Tanker pa engelska, men om jag sparkar stortan i bordsbenet sa svar jag nog pa svenska =)))

      Chris modersmal ar Schweizertyska och jag borjar forsta det ganska bra. Kan dock inte prata Schweizertyska, aven om jag ar saker pa att jag nu anvander manga Schweizertyska ord utan att marka skillnaden sjalv mellan det och vanlig tyska. Jag forstar tyska och kan gora mig forstadd, men skulle inte kalla mig sjalv flytande. Chris forstar lite svenska och kan nagra meningar, men inte mer an sa an.....

      Vi satsar absolut pa ett flersprakigt barn. Jag pratar da alltid svenska med barnet, Chris alltid Schweizertyska och nar vi alla ar tillsammans blir det engelska......och stannar vi har kommer ju franska att bli oundvikligt for vart barn att lara sig da det ar det officiella spraket dar vi nu bor ;))

      Haller helt klart med om att det ar en otroligt bra grej! De sager att nackdelen ar att det kan ta lite langre tid innan barnet borjar prata, men nar det val gor det sa ar det ju helt fantastiskt! har ocksa hort att de kan favorisera ett sprak och aven om de forstar allt, kanske valjer att svara pa bara ett sprak. Ska bli valdigt spannande att se hur det har gar!
      Kram!!

      Delete

I read and treasure all your comments..... Thank you for taking the time! x